Het huis van bankier en mecenas David van Buuren werd in 1928 gebouwd. De buitenzijde kan als een typisch voorbeeld van de architectuur van de Amsterdamse School worden bestempeld.

Het interieur is een meesterwerk van de art-decostijl. Het unieke geheel werd ingericht door befaamde Belgische, Franse en Nederlandse ontwerpers. In het museale huis heerst de intieme sfeer van een privéwoning, die wordt bepaald door de zeldzame meubelen, gesigneerde tapijten, glasramen, beeldhouwwerken en schilderijen van Belgische en internationale meesters. Stuk voor stuk bevinden zij zich nog altijd op hun oorspronkelijke plek.

De tuinen betekenen dan weer een hoogtepunt in de landschapskunst. De Gewone Tuin, de Pittoreske Tuin en de Grote Rozentuin werden eind jaren twintig door Jules Buyssens in art-decotrant ontworpen. 

In de jaren zestig legde René Pechère het Labyrint en de Tuin van het Hart aan. Dankzij Alice van Buuren werd het park ingericht als een plek om te wandelen, te verpozen en te dromen.

 

News

achter de schermen

Het museum nodigt u uit om een kijkje achter de schermen te nemen bij de restauratie van kunstwerken op papier. Onze restaurateurs zullen voor u werken, waardoor u een unieke kans krijgt om de gebruikte conserveringstechnieken te observeren en te begrijpen om onze collectie in uitstekende staat te houden..

DATA : 29 juni tot 1 juli
TIJDEN: Van 14:00 tot 17:30

KINDERSTAGE

Deze zomer biedt het CIVA workshops aan in het van Buuren Museum & Tuinen voor jonge ontdekkingsreizigers van 10 tot 12 jaar.

 

VERHOLEN DOOLHOVEN
15/07 – 19/07
IN DE TUIN
26/08 – 30/08

Gecombineerde bezoeken

GECOMBINEERDE BEZOEKEN MET MUSEUM EN TUINEN VAN BUUREN

EEN OUTDOOR
ACTIVITEITENFESTIVAL
IN HET HART VAN BRUSSEL

IN SAMENWERKING MET BREATHE WITH BRUSSELS, BRUXELLES

Onze Partners

DE PARTNERS VAN MUSEUM EN TUINEN VAN BUUREN
113_Logo_Uccle-Ukkel_bleu_RVB
ERHG-CE
Iconic houses white
VISIT US

Léo Erreralaan, 41
1180 Brussels
    Tram : Arrêt Churchill
   Bus : Arrêt Cavell

Stay In Touch !
FOLLOW US