Het huis van bankier en mecenas David van Buuren werd in 1928 gebouwd. De buitenzijde kan als een typisch voorbeeld van de architectuur van de Amsterdamse School worden bestempeld.

Het interieur is een meesterwerk van de art-decostijl. Het unieke geheel werd ingericht door befaamde Belgische, Franse en Nederlandse ontwerpers. In het museale huis heerst de intieme sfeer van een privéwoning, die wordt bepaald door de zeldzame meubelen, gesigneerde tapijten, glasramen, beeldhouwwerken en schilderijen van Belgische en internationale meesters. Stuk voor stuk bevinden zij zich nog altijd op hun oorspronkelijke plek.

De tuinen betekenen dan weer een hoogtepunt in de landschapskunst. De Gewone Tuin, de Pittoreske Tuin en de Grote Rozentuin werden eind jaren twintig door Jules Buyssens in art-decotrant ontworpen. 

In de jaren zestig legde René Pechère het Labyrint en de Tuin van het Hart aan. Dankzij Alice van Buuren werd het park ingericht als een plek om te wandelen, te verpozen en te dromen.

 

News

labirinthe-van-buuren-jardin

EERSTE BELGISCHE TUINEN DIE DEELNEMEN AAN DE EUROPEAN ROUTE OF HISTORIC GARDENS

van Buuren Museum & Tuinen kondigt met trots aan dat het is opgenomen in het internationaal gerenommeerde netwerk European Route of Historic Gardens, een culturele route die is gecreëerd door de Raad van Europa. De European Route of Historic Gardens is opgericht in 2016 en heeft als doel het culturele erfgoed van historische tuinen in Europa te behouden en te promoten.

ECHOES FROM DAEDALUS’ GARDEN

Ontdek Xavier Mary’s tentoonstelling ‘Echoes from Daedalus’ Garden’ onthuld in het van Buuren Museum & Tuinen – Een reflectie op natuur, technologie en de reis van de mensheid.

From 01.09 to 26.11.23

Gecombineerde bezoeken

GECOMBINEERDE BEZOEKEN MET MUSEUM EN TUINEN VAN BUUREN

EEN OUTDOOR
ACTIVITEITENFESTIVAL
IN HET HART VAN BRUSSEL

IN SAMENWERKING MET BREATHE WITH BRUSSELS, BRUXELLES

Onze Partners

DE PARTNERS VAN MUSEUM EN TUINEN VAN BUUREN

ARCHITECTUURTOUR
DOOR EUROPA
VIA HET MUSEUM EN TUINEN VAN BUUREN

IN SAMENWERKING MET ICONIC HOUSES, EUROPE

VISIT US

Léo Erreralaan, 41
1180 Brussels
    Tram : Arrêt Churchill
   Bus : Arrêt Cavell

Stay In Touch !
FOLLOW US